Noorwegen: Gasflessen

In Noorwegen wordt alleen propaangas geleverd. Flessengas is in Noorwegen aanzienlijk duurder dan in Nederland. Voor het vullen van een gasfles van 6 kg betaalt u ongeveer NOK 150,00. Deze prijs is onder voorbehoud (bijvoorbeeld accijnsverhoging). U kunt bij de volgende adressen uw gasflessen laten bijvullen:

 1. Alta (stadsgedeelte "Bossekop"): Tankstation Bilservice (Esso)
 2. Bardu: Tankstation ITS.
 3. Bodø: Tankstation Lovold.
 4. Fagernes: Ragnv. Soreng A/S in het centrum van Fagernes en Camping Fagernes (tel. 61360510); camping ligt aan de E16 en de route is bewegwijzerd.
 5. Fauske: Tankstation Norol.
 6. Hammerfest: Tankstation Trygve Nissen Sjøgatta (in het centrum bij de haven). Men verkoopt hier ook gereedschap en huishoudelijke artikelen, alsmede butaan- en propaangas.
 7. Harstad: Sivert Eidnes, Havnest. 16 (tel. 77062046). Het vullen duurt ± 5 uur.
 8. Hønningsvåg (op het eiland waar de Noordkaap is): Shell-station ligt ± 500 meter van de aanlegplaats van de veerboot. Het vullen duurt ± 5 uur.
 9. Kinsarvik: Esso-station aan de Hardangerfjord, tegenover de aanlegplaats van de veerboten.
 10. Mo i Rana: Tankstation Auale A/S.
 11. Oslo: AGA-progas A/S. Verlaat de E6 bij de afrit Sjursøya en rijd verder het terrein op. Het bedrijf ligt aan de westzijde van dit terrein en is alleen op werkdagen geopend. Op het vullen van de flessen kan gewacht worden.
 12. Stavanger: AGA-Progas A/S, Søylandsgate 20. Dit station vult ook grotere flessen. Op het vullen van de flessen kan gewacht worden. Verder is vullen ook mogelijk bij Statoil, Søylandsgate 24. Dit laatste station vult de grijs-groene flessen van 6 kg.
 13. Stryn: Vanaf Lom door Stryn richting Målø. Aan linkerkant van het dorp. Alleen groene flessen.
 14. Tana: Tankstation Tana Bauservice.
 15. Tromsø: Tankstation Tromsø Maskinforretning.
 16. Trondheim: AGA-Progas A/S, Lade Allee 11. Inrijden vanaf Ladebekken (bewegwijzerd met het bord "Lade"). Ligt in het noord elijk deel van de stad.

De juistheid van de hierboven vermelde informatie kan echter niet worden gegarandeerd.

Voor nadere informatie met betrekking tot verkooppunten voor propaangas kunt u ook kijken op de webpagina's van AGA (http://www.aga.no/).

Terug naar indexpagina

Naar index